Om oss

Idén bakom familjeföretaget Cocoon Company väcktes år 2011 med en önskan om att skapa en grönare värld genom att ta fram och utveckla 100 % naturliga och allergivänliga produkter med fokus på ekologi, hållbarhet och miljö. Men egentligen började berättelsen om Cocoon Company långt tidigare. Närmare bestämt började idén ta form redan när vår yngste son Philip var liten. Philip brukade bli jättevarm på natten och han vaknade ofta helt våt av svett. Vi provade alla vanliga sovprodukter, som dun, fjädrar och skum, men inget hjälpte.

I vårt sökande efter alternativa material råkade vi snubbla över naturfibern kapok, som reglerar värme och fukt fantastiskt bra. Det var genom att ta fram och vidareutveckla dessa kapokprodukter som vi fann en lösning för vår son, och samtidigt väcktes en önskan om att tillverka de bästa och mest naturliga sängkläderna och sovprodukterna, så att fler människor kunde få uppleva en riktigt god natts sömn.

Sedan dess har vårt sortiment vuxit med fler kapokprodukter, en serie ullprodukter, produkter med majsfiber och nu även en tvättserie. Vi arbetar oavbrutet på att ta fram och utveckla de bästa och mest naturliga produkterna som är bra för både naturen och våra kunder.

Vi hoppas att du får stor glädje av din ekologiska och hållbara Cocoon produkt.

Vänliga hälsningar från Martin, Torben, Phillip & Jane


Vår vision

Att bidra till att människor använder sig av hållbara resurser, och därigenom förbättra människors hälsa och allmänna välbefinnande och i förlängningen stärka jordens klimat och miljö.

Vår mission

Att Cocoon Company genom nya och innovativa affärsmodeller samt ansvarsfull anskaffning är i stånd att utveckla hälsofrämjande och miljömedvetna produkter som skapar resultat i världsklass.


Med respekt för naturen

På Cocoon Company lägger vi stor vikt vid att vara hållbara genom att ständigt utmana oss själva i att utnyttja jordens resurser på det mest ansvarsfulla, bästa och naturligaste sättet. Det gör vi bland annat genom att välja råvaror som är naturliga och miljövänliga. Genom att välja naturliga, ekologiska och miljövänliga råvaror utan tillsatser av kemikalier eller syntetiska material, minskar vi vårt avtryck på jorden.

Vi försöker optimera användningen av jordens resurser på bästa möjliga sätt, vilket bl.a. återspeglas i vår produktserie Amazing Maize. Serien är tillverkad av en växtbaserad majsfiber som är en 100 % återvinningsbar resurs och som är CO2-neutral.

Det är inte bara viktigt för oss att våra produkter är miljövänliga utan också att de produceras på rätt sätt av harmoniska medarbetare som trivs. Därför är vår produktion SA8000-certifierad, vilket innebär att vår produktionspersonal behandlas på ett respektfullt sätt och kan arbeta under goda och säkra förhållanden.

Sedan 2018 har vi minskat användningen av plast med 80%. Vi använder även uteslutande miljötejp med ett häftämne av naturgummi för att försegla förpackningar, och en annan åtgärd på senare tid är att vi har standardiserat våra fraktlådor så att de kan återanvändas om och om igen. Genom att vi ständigt sporrar oss att bli bättre, har vi lyckats minska vår användning av förpackningar avsevärt till förmån för miljön.


Bättre än standarden

Vi kan alla göra mer för miljön och vi har alla ett ansvar. På Cocoon tar vi ansvar och går gärna i främsta ledet. De krav vi ställer på råvaror, förpackningar och produktion är långt högre än vad befintliga certifieringar kräver. Tyvärr garanterar många certifieringar inte en 100% organisk och kemikaliefri produkt.

Det är inte bara viktigt att bomullsfibrerna odlas organiskt utan användning av bekämpningsmedel, utan också att bearbetningen av bomullsfibern och tyget inte innehåller kemikalier. Vi vill ha en 100% organisk, naturlig och kemikaliefri produkt som inte innehåller spår av kemiska tillsatser eller syntetiska material.

SA8000 Certificeret
 
SA8000 Certifierad produktion SA8000 Certified Social Accountability International har etablerat en av världens mest framstående sociala standarder – SA8000® Decent Work Standard. Läs mer