Byt & returnera

Ångerrätt

Som konsument har du 14 dagars ångerrätt när du handlar på vår hemsida. Ångerfristen löper ut 14 dagar efter den dag du mottog din vara. Har du beställt flera olika varor i en beställning, men de levereras individuellt, löper tidsfristen från den dag du får den sista varan.

Tidsfristen innebär att du har 14 dagar på dig från mottagandet att meddela oss att du vill ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt måste du skicka ett mail till shop@cocooncompany.dk, där du uttryckligen meddelar att du vill ångra köpet, eller delar av köpet. Du kan inte ångra köpet genom att vägra ta emot varan utan att samtidigt meddela oss (se ovan: "paket ej hämtat").

Inga återbetalningar ges på varor köpta i vår fysiska butik, men varor kan returneras och bytas mot kreditbevis. Byten kan endast göras i butiken mot uppvisande av originalkvitto och inom 14 dagar.

Ånger av del av köpet
Om du har köpt flera varor av oss har du möjlighet att returnera en eller flera varor, även om de köpts i en beställning. Du ska dock vara medveten om att rabatten på ett paketerbjudande kräver köp av hela paketet. Skulle du därför vilja ångra köpet av en produkt från ett startpaket eller paket så gäller därför den tillhörande rabatten som ges på paketerbjudandet inte längre. Rabatten i fråga, som gavs på paketet när beställningen gjordes, dras därför av från returbeloppet vid återbetalning. Observera även att du inte får tillbaka fraktkostnaderna om du ångrar delar av ditt köp.

Byta
Vid byte ska du göra en ny beställning och skicka tillbaka den gamla beställningen. Vi hanterar din retursändning så snabbt vi kan och återbetalar köpesumman, se våra returvillkor.

Lämna tillbaka
När du har meddelat oss att du vill ångra ditt köp har du 14 dagar på dig att skicka tillbaka varan till oss. Du måste själv betala för att paketet ska returneras och du är ansvarig om det uppstår skador under transporten. Som avsändare ansvarar du för adekvat och korrekt förpackning och märkning med en (och endast én etikett) adekvat etikett på förpackningen.

Du kan köpa en returetikett här: www.dbschenker.com

Vissa varor kan inte returneras med vanlig post. Detta gäller för:

  • Föremål större än 300 cm (omkrets + längd) och 20 kg. Dessa kommer även att levereras med transportör.
  • Om du vill returnera en produkt som inte kan returneras med vanlig post, kontakta vår kundtjänst på shop@cocooncompany.dk och fråga om andra alternativ.
  • Varor där kunden har accepterat att varan har ett fel.

Ingen ångerrätt
Dessa produkter kan inte avbokas:

  • Varor som är tillverkade enligt dina specifikationer eller har fått en distinkt personlig prägel, till exempel specialsydda kapokprodukter.
  • Förseglade varor som av hälsoskydds- eller hygienskäl inte lämpar sig för retur och där förseglingen är bruten. Till exempel eteriska oljor. För dessa varor gäller ångerrätten endast om originalförpackningen är intakt.

Varans skick när du skickar tillbaka den
Var uppmärksam på att vi, för våra andra kunders skull, ställer krav på varornas skick. Om varan har tappat i värde och det beror på att du har använt den på annat sätt än vad som var nödvändigt för att fastställa varans art, egenskaper och funktionssätt, kan du endast få tillbaka en del av köpeskillingen. Hur mycket du kan få tillbaka beror på varans kommersiella värde, och i vissa fall kan det innebära att du bara kan få tillbaka fraktkostnaderna. Det kan vara i de fall produkterna visar tecken på att ha använts eller helt enkelt packats upp i ett rum med damm, boskap eller rök, där man anser att varan inte kommer att kunna säljas vidare till annan kund. Packa istället varan försiktigt i en låda som är tillräckligt stor så att varan inte blir skrynklig. Originaletiketter får inte tas bort om varan ska returneras. Om originalförpackningen saknas kan detta leda till att varans värde minskar.

Återbetalning av köpesumman
Om du ångrar ditt köp får du pengarna tillbaka. Om varan är försämrad drar vi av det belopp du är ansvarig för.
Vi returnerar pengarna med samma betalningsmedel som du använde vid köpet, om vi inte har kommit överens om annat.

Vi kan hålla inne betalningen tills vi mottagit varan och max 10 dagar därefter.

Varan skickas till:
Cocoon Company ApS
Att: Kundeservice
Erhvervsparken 1
8882 Faarvang
Danmark

Vi tar endast emot paket som skickas direkt till adressen.

Du kan också ångra köpet genom att meddela oss och lämna in det personligen till ovanstående adress. Detta måste göras efter överenskommelse med kundtjänst på tel 40491149 eller maila till shop@cocooncompany.dk.

 

Reklamationsrätt

När du handlar hos oss som konsument gäller köplagens regler för köp av varor. Det innebär att du har rätt att klaga i 24 månader.
Om ditt klagomål är berättigat innebär det att du antingen kan få varan reparerad, utbytt, pengarna tillbaka eller avdrag på priset, beroende på den specifika situationen. Som konsument måste du annonsera inom "skälig tid" efter att du upptäckt felet.

Om du har en produkt som du skulle vilja klaga på, skicka ett e-postmeddelande till shop@cocooncompany.dk med bilder på produkten och problemet, och med en detaljerad beskrivning av reklamationen. Tillsammans tar vi reda på om vi kan godkänna reklamationen utan att se varan fysiskt, eller om vi behöver få tillbaka varan och bedöma problemet fysiskt. Om reklamationen är berättigad, eller om vi behöver skicka tillbaka varan för bedömning, skickar vi dig en returetikett som du kan använda för att skicka tillbaka varan. Varan ska alltid skickas tillbaka i rätt förpackning så att varan inte kan skadas under transporten. Som avsändare ansvarar du för adekvat och korrekt emballage samt att paketet skickas med endast en etikett på paketet. Tänk på att även få ett kvitto för att skicka varan ifall paketet skulle försvinna från transportören.